Historiek


Beryn's Country is een familiale kleine colliekennel, gelegen in het West-Vlaamse Langemark. Alles begon in 1996, toen ik mijn eerste collie kocht. Ik was helemaal weg van Lassie, zo'n lieve en intelligente hond, de ideale hond om deel uit te maken van onze familie. Zo kochten we een tricolor reu, Charlie, gewoon in een dierenwinkel, toen wisten we nog niet beter. Hij had geen stamboom maar dat vonden we toen nog niet zo belangrijk.

Charlie was als gezinshond een schot in de roos, hij had zo'n lief karakter en waakte over de hoeve.
Charlie mocht 13 jaar worden en zal eeuwig in ons hart blijven.

Toch beseften we na enige tijd dat dierenwinkels gedreven waren door winstbejag en dat we meer konden bieden aan mensen die op zoek waren naar de perfecte huisvriend. We raakten echt verkocht aan het ras, een hobby groeide uit tot een passie. Maar één fout zouden we niet maken, eerst kopen en dan inzien dat we eigenlijk iets anders zochten. Daarom begonnen we een zoektocht die ons tot ver over de landsgrenzen dreef. Speurend naar de collies die ons het meest bekoorden.

In 2001 zijn we begonnen met het fokken van rough collies. We fokken vooral naar schoonheid, karakter en gezondheid, maar zochten in de eerste plaats een collie die ons hart kon stelen.

Onze eerste puppy-teef kochten we in Luxemburg: Harper's Field Xeltic Amazing Grace, een lieve sterke teef met mooie vacht. Zij bracht de eerste kennelpups voort. Ze kwam uit een zeer succesvol nest, haar broer Xeltic Lord of the Dance verhuisde naar een Engelse Topkennel en schopte het in minder dan een jaar tot Engels kampioen, dit in de sterkste competitie ter wereld. Grace bracht onze bijzonder lieve honden, trouw is haar leuze. Ze kan smelten als een klontje, zo blij is ze als ze ons kan vertederen. Ze is op vandaag de oppermama en heeft al onze youngsters een plaats binnen de groep.

Tweede fokteef werd Tina de la Bergerie des Quatre Vents, van Franse origine en stammend uit de succesvolle voorvader Edward de la Bergerie des Quatre Vents. Voor ons is dit de meest succesvolle vererver van de jaren '90. Hij was niet alleen een zeer mooie collie, werd zelfs wereldkampioen. Ook zijn nakomelingen kenden veel bijval in de ring, zijn dochter Sea Dreamers Satin Dream leefde een tijdje bij ons en ook zij werd Wereld-en Ned.kampioen.

Tenslotte haalden we onze mosterd in de Sachenda kennel in Engeland, waar we hele mooie honden vonden. Sachenda Sergeant Major, Spike, is onze belangrijkste reu geworden op vandaag, zijn moeder is prachtig, zij werd Engels kampioen op grootse wijze, ook vader Jopium Major Tom stal ons hart, echt een hond met stijl en mooi gestroomlijnde bewegingen. En ja, Spike maakte onze verwachtingen waar, hij loopt als een prins door de velden, alsof hij van blauwen bloede is en is zo galant als hij om wat aandacht vraagt.

Onze collie teef Beryn's Country Fairytale (dochter van Tina de la Bergerie des Quatre Vents), werd bekroond als beste teef op de KCM (show in NL) en beste jeugd op de Collie Association (show in B). Zo is dus de eerste generatie succesvol van start gegaan.

Ook Beryn's Country Heaven (dochter van Harper's Field Xeltic Amazing Grace) vult ons met voldoening. Ze is sterk, lief en heeft een ongeloofelijk mooie vacht. Een nieuwe generatie vol verwachtingen kleurt de toekomst.

Op vandaag is Spike de trotse vader van heel wat Beryn's Country pups, ook van onze jeugdteef Beryn's Country Fairytale.

Onze collies groeien op in onze leefwereld, soms nemen we deel aan een schoonheidswedstrijd, andere keren bezoeken we buitenlandse shows om onze vriendschapsbanden aan te halen en op zoek naar collies die onze fokkerij kunnen aanvullen.


De opvoeding van een pup is een hele uitdaging, daarom is de motivatie van kandidaat-baasjes zeer belangrijk. Natuurlijk helpen we de mensen op weg en staan we open voor de vragen die vanzelf komen bij het opvoeden van deze schatjes. We proberen de beste kwaliteit te fokken en dit voor een redelijke prijs. Het is de passie die ons drijft en de lovende woorden van onze hondenbaasjes die ons motiveren.

gezondheid is heel belangrijk, daarom onderwerpen we al onze honden en pups aan zowel oog-en heuptesten. Verder werken wij als Sint-Hubertus fokker met DNA-profielen om de afkomst te bewijzen van de pups.

U bent altijd welkom op onze kennel, op afspraak liefst....zodat we iets kunnen voorzien om u in goede stijl te kunnen ontvangen.